Back to blog

June 7, 2022

TechSeed etablerar nya dotterbolag i Göteborg

TechSeed annonserar idag att vi etablerar tre dotterbolag i Göteborg;

TechSeed annonserar idag att vi etablerar tre dotterbolag i Göteborg; TechSeed CyberSec, TechSeed Edge och TechSeed Hyperautomation. CyberSec, Edge (IoT&Connectivity) och Hyperautomation är tillsammans med EmLogic (Embedded) områden som drivs tvärs över Norden oberoende av geografisk plats.Vi är mycket glada över detta starka team och att de har valt att bli en del av TechSeed Göteborg. Tillsammans med CEO Johan Lockne skall de leda de etableringen i Göteborg, men de är också nyckelresurser i uppbyggnaden av dessa områden i Norden.

TechSeed CyberSec

Ansvarig för TechSeed CyberSec Göteborg blir Jonas Gille.Jonas kommer senast från Detectify och rollen som Head of Information Security.

“Jag ser mycket fram emot att få bli en del av TechSeed och driva området för Cyber Security och Compliance. Vi ser att lösningarna som spänner IoT och Edge i uppkopplade ekosystem ställer mycket höga krav på säkerhet och regelefterlevnad. Den ökade hotbilden i samhället måste mötas upp av säkra och flexibla lösningar där alla noder, människor och maskiner är inkluderade. Att bygga detta tillsammans med de drivna och härliga männsikor som utgör TechSeed, där alla är med och bidrar och får ta del av framgången, är något som motiverar mig mycket.

Jonas har omfattande erfarenhet av ledande roller inom Cyber Security-domänen. Han kommer senast från rollen som Head of Information security i cybersäkerhetsföretaget Detectify och dessförinnan Lynk & Co. Jonas har även stor erfarenhet från konsultsbranchen där han jobbat med säkerhetsfrågor inom Cloud och Automotive.

TechSeed Edge

Ansvarig för TechSeed Edge Göteborg blir Jacob Bentzel.Jacob kommer senast från Emerson Automation Solutions och rollen som Manager IT & Digitalization. ”Det ska bli fantastiskt roligt att tillsammans med ett riktigt starkt gäng starta TechSeed i Göteborg. Vi är alla nyfikna individer som ser möjligheterna med kombinationen av ny teknik, människa och affärsprocesser. I Edge kommer vi fokusera på IoT, Industriell IoT samt Edge-lösningar, spännande tekniker som ligger helt rätt i tiden. Detta gör vi tillsammans med övriga TechSeed enheter och kan erbjuda våra kunder spännande nya möjligheter. Möjligheten till delägarskap gör även att våra anställda har möjlighet att ta del av det värde som skapas i TechSeed.” Jacob har erfarenhet från en mix av linje och konsultroller i globala miljöer sedan tidigare.

Related posts

Continue reading